Napsugár Óvoda, Bonyhád-Majos

Bemutatkozás

" Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy."

(kínai közmondás)

 

Tárgyi, infrastrukturális feltételeink

Óvodánk a Majosi városrészben, csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el. A falusi környezet nyugalmat áraszt gyermekre, felnőttre egyaránt. A hangulatos régi épület tágas, otthonos és világos. A két csoportszoba és egy mozgásfejlesztő eszközökkel jól felszerelt tornaszoba elegendő teret biztosít a gyermekek nyugodt fejlődéséhez. A dimbes-dombos változatos felszínű teraszos udvar sok mozgáslehetőséget rejt magában: a fajátékok, az árnyékos homokozó, az elkerített focipálya, mind örömteli játékra ösztönzik a gyermekeket.  A zöldséges- virágos- és sziklakertünk gondozása segíti a környezettudatos szemlélet kialakítását. Földrajzi helyzetünk igen kedvező. A természet közelsége rengeteg lehetőséget ad sétára, barangolásra, kirándulásra, melynek során sokoldalú tapasztalat szerzésére nyílik lehetősége a gyermekeknek.

Személyi feltételeink

Jelenleg 1,5 vegyes csoporttal működünk. Lelkiismeretes, jól képzett, korszerű nevelési szemlélettel dolgozó nevelőtestületünket 3 óvodapedagógus és 2 dajka alkotja.

Óvodaképünk

Nevelésünk legfontosabb kulcs szavai

Intézményünk a szülők felé nyitott. Véleményüket, javaslataikat figyelembe vesszük fontos kérdésekben. Szervezünk számukra nyílt napokat, közös ünnepeket, kirándulásokat, munkadélutánokat, - melyek mindig jó hangulatúak, erőt és lendületet adnak a további munkánkhoz.

Programjaink

Sajátosságaink

A külső világ tevékeny megismerésében fontos szerepet játszik, hogy intézményünk egyetlen Zöld Óvodája vagyunk. Büszkén viseljük ezt a címet, melyet már harmadszor sikerült elnyernünk. Környezettudatos szemléletünket tükrözi az óvoda berendezése és udvara (Élősarok, akvárium, vizsgálódó sarok, szelektív hulladékgyűjtés, sziklakert, konyhakert, virágoskert, komposztáló, madáretető). 
Óvodánk arculatát gazdagítja a német nemzetiségi nevelés, mely sajátos feladat intézményünkben. Célunk a német nyelv iránti érdeklődés felkeltése, a nemzetiség kultúrájának megismertetése, a hagyományok ápolása.