Liget Óvoda, Bonyhád

Bemutatkozás

Tárgyi, infrastrukturális feltételeink

A Liget óvoda a Szecska városrész, a városközponttól és a közlekedéstől távol eső, csendes, nyugodt környezetben található.
Csoportszobáink tágasak, világosak, esztétikusan berendezettek, tükrözve az ott dolgozók személyiségét. Óvodánk tornaszobával, logopédiai-fejlesztő szobával is rendelkezik, teret adva a rendszeres tevékenységeknek.

Személyi feltételeink

Jelenleg 3 vegyes életkorú csoporttal működik, melyből egy német nemzetiségi csoport. 6 fő szakképzett óvodapedagógus és 3 fő dajka segítik a gyermekek egészséges fejlődését.

Óvodaképünk

Célunk

Programjaink 


Sajátosságaink

Nemzetiségi csoportunkban kiemelt szerepet kap a német nyelvi fejlesztés játékkal, verssel, zenével. Megismertetjük a gyerekeket a sváb hagyományokkal, népi mesterségekkel, viselettel, ételekkel. Munka világa programunk keretében havonta rendezünk bemutatókat. Szintén havi rendszerességgel sor kerül művészeti bemutatókra, előadásokra. Óvodánkban néptánc foglalkozásokat tartunk, ahol a táncokon kívül a magyar népszokásainkkal, hagyományainkkal, ünnepeinkkel is megismertetjük a gyerekeket. Óvodánk csatlakozott a „Bozsik” ovifoci programhoz. „Mozgásban a Liget” program keretében kirándulásokat, túrákat szervezünk.